Kosten en vergoeding

Contact

Parallelweg 11
2951 BS Alblasserdam

Mike.: 06 – 40 93 81 06


E-mail: cesar@dok11.nl

Openingstijden
maandag 8.30 – 17.30
dinsdag 8.30 – 21.00
woensdag 8.30 – 17.30
donderdag 8.30 – 21.00
vrijdag 8.30 – 21.00
Kosten

Een individuele behandeling, gegeven in de praktijk, kost € 35,-. Indien noodzakelijk kan de behandeling ook plaatsvinden bij de patiënt thuis of in de instelling waar de patiënt verblijft. De kosten hiervoor bedragen € 45,-.

Vergoeding

Patiënten boven de 18 jaar met een chronische indicatie krijgen vanaf de 21e behandeling 100% vergoed uit de basis verzekering. De eerste 20 behandelingen moeten zelf betaald worden en kunnen worden vergoed uit de aanvullende verzekering. Zonder chronische indicatie krijgt u een wisselend aantal behandelingen vergoed uit de aanvullende verzekering, afhankelijk van het door u gekozen pakket.

Patiënten onder de 18 jaar met een chronische indicatie krijgen de behandelingen 100% vergoed uit de basisverzekering. Voor patienten zonder chronische indicatie worden 18 behandelingen vergoed uit de basis-verzekering en daarna, indien nodig, een wisselend aantal behandelingen uit de aanvullende verzekering. Het aantal behandelingen dat uit de aanvullende verzekering betaald wordt hangt af van het door u gekozen pakket.

Controleert u voor de zekerheid de polis van uw verzekering, u bent zelf verantwoordelijk voor betaling als de verzekering niet toereikend is. Sinds de nieuwe ziektekostenwet hebben wij met alle zorgverzekeraars een contract, waardoor u niet zelf eerst de kosten voor hoeft te schieten.

Sinds 1 juli 2008 kunnen patiënten ook direct terecht bij de Oefentherapeut Cesar/Mensendieck. Dit betekent dat het niet noodzakelijk is om eerst naar de huisarts te gaan voor een verwijzing; dit mag natuurlijk wel. U kunt dus direct een afspraak maken bij de Oefentherapeuten. Eerst zal een screening uitgevoerd worden om te kijken of uw klacht thuis hoort bij de Oefentherapeuten. Zo ja, dan volgen intake en onderzoek. Daarna wordt, mits de patiënt hier toestemming voor geeft, de huisarts op de hoogte gesteld.