Oefentherapie Cesar

Oefentherapie Cesar

Contact

Parallelweg 11
2951 BS Alblasserdam

E-mail: cesar@dok11.nl

Openingstijden
maandag 8.30 – 17.30
dinsdag 8.30 – 17.30
woensdag 8.30 – 17.30
donderdag 8.30 – 17.30
vrijdag gesloten
Oefentherapie Cesar in het kort

Oefentherapie Cesar is een behandelmethode gericht op het opheffen en voorkomen van klachten ten gevolge van een onjuist houdings- en bewegingspatroon, al dan niet veroorzaakt door een bepaalde afwijking of ziekte. Wat wil dat zeggen? Voorbeeld : steeds terugkerende nek/schouderklachten. Na een dag werken bent u helemaal ‘op’, terwijl u voornamelijk ‘alleen maar’ achter de computer heeft gezeten. De Oefentherapeut kan u helpen uw werkhouding te veranderen en zo op de juiste manier uw spieren en gewrichten te belasten en daardoor de pijn terug te dringen.

Bukken, tillen, zitten, lopen… we doen het allemaal. Het zijn dagelijkse activiteiten waar we eigenlijk nooit bij stilstaan. Oefentherapie maakt u bewuster van de alledaagse handelingen. Door het verbeteren van eenvoudige bewegingen die u vaak maakt, zijn klachten vaak al flink terug te dringen. Tijdens de behandeling leert u bewegen met een juiste belasting van gewrichten en spieren, u verbetert uw houding en spiergebruik, zo krijgt u een optimale manier van bewegen. De behandeling wordt afgestemd op uw klachten en mogelijkheden, op uw werksituatie, sport en evt. hobby’s.

Oefentherapie Cesar is ook preventief inzetbaar, o.a. bij kinderen met houdingsproblemen (o.a. scoliose). Maar ook zwangere vrouwen kunnen met hun klachten bij de Oefentherapeut terecht. Lage rugklachten en klachten rond het bekken kunnen vaak met spiertraining en juiste houding verminderd worden. Ook bespreken wij de situatie na de bevalling: hoe haal je de baby uit bed, wat is de goede hoogte van het badje etc..

Wij specialiseren ons ook in de behandeling van ouderen. De motoriek van oudere mensen verandert, de balans wordt lastiger, de kans om te vallen neemt toe. Veel voorkomende aandoeningen zijn o.a. artrose, osteoporose en reuma. Dit zijn aandoeningen waarbij de Oefentherapeut Cesar kan helpen de dagelijkse handelingen te optimaliseren.

Specialists in these fields are designated “registrable” (in the United States, “board eligible”) and warrant exclusive titles such as orthodontist, oral and maxillofacial surgeon, endodontist, pediatric dentist, periodontist, or prosthodontist upon satisfying certain local accreditation requirements (U.S., “Board Certified”).